Omiljeno u avgustu: aktivni kiseonik, energetske kuglice i joga

Druga polovina avgusta me asocira na obaveze, planiranje i prilagođavanje tempu koji donosi septembar. Pored svih dnevnih obaveza koje završna godina na fakultetu nosi, želim da se posvetim najbližima i pronađem više vremena koje ću posvetiti pisanju tekstova i učenju o fotografiji kako bi ovaj kutak bio što kvalitetniji i vama korisniji.

Kada su dani brzi, želim da hrana koju jedem bude laka i jednostavna za spremanje, a vreme koje posvećujem jutarnjem sređivanju sve je kraće. Međutim, i dalje želim da održim zdrave navike i radim na sebi. U tome mi pomažu stvari o kojima danas pišem, a kao i u julskom izdanju tiču se kozmetike, hrane i aktivnosti koje su promenile moju dnevnu rutinu.

Akvabent aktivni kiseonik(*)

akvabent aktivni kiseonik

akvabent aktivni kiseonik

Aktivni kiseonik koristim već godinama, a pre mesec dana je ljubazni Akvabent tim odlučio da me obraduje i na korišćenje ustupi nekoliko bočica. U proteklom periodu trosila sam velike količine, i baš zbog toga želim da sa vama podelim nekoliko načina upotrebe ovog multifunkcionlanog proizvoda.

U bočici se u stvari nalazi mešavina demineralizovane vode(ultra čista voda koja u sebi sadrži samo molekule H2O bez ikakvih drugih nečistoća) i aktivnog kiseonika, odnosno molekula O3 zbog koga i nosi pridev aktivni. Jednostavno, efikasno i praktično – to su epiteti koje bih ja dodala, jer zbog svog dezinfekcionog dejstva primenu nalazi u skoro svakom segmentu nege.

Akvabent je moj izbor kada god putujem, prosto zato što zamenjuje toliko različitih proizvoda, a ujedno i štedi prostor u koferu. Na letovanju će vam biti najbolji prijatelj posle izlaganja suncu,  uboda komarca, ili ukoliko želite da osvežite lice u toku samog putovanja i posle kupanja. Inače volim da ga koristim posle depilacije, jer nema sredstva koje bolje smiri iritaciju, uveče posluzi umesto tonika, a par puta je priskočio u pomoć posle crvenila koje se pojavljuje na mojoj osetljivoj koži usled alergija. Ukoliko radite poslove zbog kojih ste dugo na nogama, olakšaće osećaj umornih nogu, a rane i žuljevi brže zarastaju ukoliko se redovno tretiraju ovim proizvodom.

Deluje nemoguće da jedan proizvod ima toliko primena, ali Akvabent kiseonik je klasik i nezamenjiv je u mom neseseru.

Energetske kuglice

energetske kuglice

Inspiracija za ove kuglice je došla sa bloga Deliciously Ella, koji preporučujem ukoliko vas interesuje brza priprema hrane bez glutena. Zaintrigiraće vas Ellina životna priča, a svakim receptom dokazaće vam da zdrava hrana može biti ukusna, laka za spremanje, i sve to bez odricanja od neodoljivih poslastica. 

Osnova ovog recepta su urme i orašasti plodovi(bademi, lešnici, orasi…) koji se dobro umute u blenderu dok se ne pretvore u gustu smesu, u koju se posle dodaje kakao, rogač, kirkiriki ili susamov puter, čia semenke, kokosovo ulje… Kombinacija ima mnogo, i pisaću detaljnije o omiljenim u posebnom tekstu, a vi se do tada igrajte namirnicama kojima raspolažete.

Ovaj slatkiš je idealan onda kada mi obaveze uskraćuju višak slobodnog vremena jer se brzo spremaju i mogu do nedelju dana da stoje u frižideru. Čim osetim pad energije dovoljan je jedan odlazak do kuhinje i ove energetske kuglice pune ,,super hrane” me zasite i pomognu da nastavim sa tempom koji nameće brz dan.

Yoga with Adriene

Sa jogom sam se upoznala pre godinu dana, i otkrila da mi veoma prija, za razliku od klasičnih vežbi u teretani. Zbog fokusiranja i na um, a ne samo na telo, zbog laganih pokreta koji jačaju mišiće i činjenice da su vežbe raznovrsne trudila sam se da nađem vremena da je praktikujem kao deo dnevne rutine. Međutim, to se nije desilo dok nisam naišla na jutjub kanal Yoga with Adriene i njen serijal 30 days of yoga.

Vežbanje nije monotono i traje od 20 minuta do pola sata, tako da izgovor ,,nemam vremena“ nije upotrebljiv u ovom slučaju. Find what feels good – to je njeno geslo u kome se ogleda sva poenta ovakvog načina praktikovanja joge jer ga sami prilagođavate životnom stilu, nivou kondicije i nekada haotičnom dnevnom rasporedu. Baš zato čas joge postaje nešto čemu se radujete, a minuti utrošeni na disanje i pozdrav suncu- dragoceni momenti koji nam pomažu da se svakog dana osećamo bolje.

Praktičnost i jednostavnost – svi im tražimo mesto u našem pretrpanom dnevnom rasporedu. Nadam se da će vam nešto od ovoga pomoći, u međuvremenu posetite instagram profil na kome sam najaktivnija tokom ovih dugih pauza između tekstova zbog kojih mi, nadam se, nećete zameriti. Veliki pozdrav do narednog čitanja.

 

(*)Ovaj proizvod je ustupljen na korišćenje od strane proizvođača. Više o tome OVDE.

 

2 Comments

  1. Yoga with Adriene je i meni jedan od najdražih kanala posvećenih vežbanju i jogi generalno, Adriene je prosto neodoljiva 😀
    Slažem se i za Aktivni kiseonik, postao je klasik, o da 🙂

    • Kod mene je deo stalne postavke već godinama,najviše ga koristim za smirivanje raznih iritacija. A Adriene je divna, baš mi je drago da se i tebi sviđa. Ako imaš preporuku za još neki kanal koji je posvećen vežbanju i jogi, slobodno javi! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *