KOOZMETIK KOMPAKT ŠAMPON

Od kada sam se upoznala sa Koozmetik pristupom, minimalističkim dizajnom i svežim mirisnim notama, isprobala sam dosta njihovih proizvoda, a o omiljenim ste imali prilike da čitate na blogu. Naravno, ne odgovara mi sve iz njihovog asortimana i to prvenstveno zbog potreba moje kože, ali pojedine proizvode iznova kupujem i bez razmišljanja biram pre ostalih.

Na početku upoznavanja, dok sam još istraživala ponudu, pažnju su mi privukli nesvakidašnji proizvodi poput kapi za izbeljivanje zuba i repelenta za komarce. Pre par meseci predstavili su još nekoliko noviteta, a među njima se našao i kompaktni šampon, koji sam koristila u proteklom periodu i o kome će danas biti reči.

koozmetik kompakt sampon

Sastojci

Na pakovanju je naglašeno da je 89% proizvoda čine prirodni sastojci. Najzanimljiviji na listi su svakako organski Matcha čaj, kakao puter koji hidrira, biljni glicerin koji brine o krajevima kose, prirodna tečna svila i pantenol koji je poznat kao deo tretmana za oporavak oštećene kose. Organski Matcha čaj je u stvari zeleni čaj u formi praha koji se i pije i ima jako pozitivna dejstvo na ceo organizam. Od klasičnog zelenog čaja, koji smo svi probali, se razlikuje zbog posebnog načina uzgajanja i skupljanja listova, ali i pripreme. U šamponu njegova uloga je da neguje teme glave i utiče na pojavu peruti, seboreje i alopecije zbog jakog antiupalnog dejstva. Osvežavajući, ali u isto vreme nenametljiv miris je prisutan zbog eteričnog ulja ruzmarina i limete.

Ostali sastojci u formuli pospešuju čišćenje kose, penu koja nastaje i osećaj glatkoće posle pranja. Međutim, u Koozmetik proizvodima nikada nećete naići na SLS i SLES, odnosno sulfate koji se dodaju u proizvode kako bi isti više davali više pene, a mogu iritirati kožu. Ovakav transparentni pristup i briga o kvalitetu mi se kao potrošaču veoma dopada. Na samom pakovanju je sve jasno naglašeno, pa jedino preostaje da se u skladu sa afinitetimima odlučite za kupovinu ili ne, ali nema zablude o proizvodu koji kupujete.

koozmetik kompakt sampon

koozmetik kompakt sampon

koozmetik kompakt sampon

Korišćenje

Način koji je meni najviše odgovarao bio je sledeći: na mokru kosu direktno utrljam sapun, sa svake strane i u sredini kako bi se on ravnomerno rasporedio. Posle toga, dobro utrljam u teme dok se ne stvori fina pena koju rasporedim i na ostatak kose. Po potrebi bih ponavljala postupak i skoro uvek ga koristila bez regeneratora. Kosa se lako raščešljava, mada ja sa tim inače nemam problema, sjajna je i nema nikakvog osećaja težine. Ono što mi se posebno svidelo jeste što se, pogotovo u početku kosa dosta sporije mastila.

Šampon ima i vrpcu koja se pokazala kao veoma zgodna, jer ga držim van tuš kabine kako bih sprečila da se kvasi bez potrebe i tako brže troši. Pored toga, meni je ovakva forma dosta praktična i na putovanjima, a i uopšte u kupatilu jer zauizima manje prostora. Odlično je i za okolinu, jer smo u prirodu bacili koju plastičnu flašu manje.

koozmetik kompakt sampon

Kompletan utisak je baš pozitivan, iako je proizvod na početku bio dosta drugačiji od svega što sam koristila do sad. Još jedna potvrda toga da treba biti otvorenog uma  i isprobavati razne stvari, jer nikada se ne zna šta će nas to iznenaditi. Što se mene tiče, kompaktni šampon je već na spisku za kupovinu i u planu za dalje uživanje.

Ako ste probali ovaj šampon, kakva su vaša iskustva? I da li imate još neke Koozmetik preporuke?

(*)Ovaj proizvod je ustupljen na korišćenje od strane proizvođača. Više o tome OVDE

2 Comments

  1. Dobila sam komadić ovog sapuna kao tester kada sam kupovala njihov regenerator i balzam za usne. Tu kockicu još uvek trošim, pa verujem da je full size šampon veoma izdašan. Delimo mišljenje! I ja sam ga probala jednom prilikom bez regeneratora i stvarno nije bilo nikakvih problema, ali posebno je dobar u kombinaciji sa njihovim X regeneratorom. 🙂

    • Ja sam baš razmišljala kakav je u kombinaciji sa regeneratorom, znam da sam kod tebe videla da ga koristiš i da ti se dopada. To će sledeća kupovina da mi bude definitivno. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *