DR. HAUSCHKA KREMA OD MATIČNJAKA

Dr. Hauschka krema od matičnjaka

Jedna od najbitnijih stvari kad je nega lica u pitanju, pored izbora odgovarajućeg  sredstva za čišćenje lica, jeste krema. Dugo sam bila u potrazi za nekom koja bi mi odgovarala i zadovoljila sve kriterijume koje imam kada je u pitanju tako bitan proizvod koji koristim svakog dana.

Moja koža je masna, neki delovi  su skloni bubuljicama u određenim periodima i veoma je osetljiva. Crvenilo i neujednačena boja tena su još dva problema sa kojima se srećem svakog dana posle umivanja i čišćenja lica. Dobra krema treba da reši ove probleme i priskoči u pomoć, što je složićete se, nimalo lak zadatak.

O kozmetici Dr. Hauschka sam dosta čitala i oduševila sam se celim pristupom nezi kože. On podrazumeva da koža poseduje vlastitu snagu da se hrani i regenerirše, a da je kozmetika u tome mora podržati tako što će da aktivira prirodne procese u koži. Karakteristike Dr. Hauschka kozmetike jesu prirodni sastojci, lekovite biljke, sertifikati koji svedoče  kvalitetu proizvoda, kao i to da se ceo proces uzgoja, od setve do žetve i kasnije obrade samih sirovina obavlja ručno, što je meni bilo posebno interesantno. Prilikom kupovine savetovali su mi da uzmem kremu od matičnjaka zajedno sa sredstvom za čišćenje i tonikom,  jer ona najviše odgovara mom tipu kože. A sada nešto više o mom iskustvu.

PAKOVANJE

30 ml kreme se nalazi u vrlo kvalitetnom pakovanju, sa kojim nećete imati muke da izvučete ostatke proizvoda kada već dođete pred kraj korišćenja. Količina koja je potrebna da lepo namažete lice i vrat ( vrat nikako ne treba zaboraviti!) jeste nešto veća od zrna graška. Imajući u vidu da sam je mazala samo ujutru (noću se koža odmara i regeneriše prirodnim putem, tako da je dovoljno samo čišćenje i tonik), ovo pakovanje od 30ml se pokazalo izdašnim i aktivno sam je koristila gotovo dva meseca.

TIP KOŽE

Na pakovanju je naglašeno da je krema namenjena kombinovanoj i osetljivoj koži i da reguliše sjaj koji se može pojaviti na koži tokom dana. Na mom licu nije izazvala nikakve reakcije, niti ga je dodatno mastila, što je odmah velika prednost u odnosu na kreme koje sam ranije koristila. Kada je namazem koža je brzo upije, ten se ujednači i ono što ostaje jeste osećaj hidrirane, čvrste i zdrave kože. Taj osećaj je doprineo da ova krema bude jedna od onih stvari koje uvek imam u neseseru.

set dr. hauschka

SASTOJCI

Aktivni sastojci kada je ova krema u pitanju jesu matičnjak, hamamelis i zečja detelina.  Matičnjak ima antibakterijsko dejstvo i on je taj koji smiri kožu, dok  ostali sastojci čine da koža bude glatka i čvrsta, ali bez zatezanja, koje verujem nikome nije prijatno.

MIRIS

Kada sam kupila kremu, pomislila sam da neću biti previše oduševljena mirisom, jer sam već koristila hidrolate matičnjaka umesto tonika za lice i matičnjak mi nije ostao u lepom sećanju. Međutim ovde se desila sasvim suprotna stvar i mazanje ove kreme je postao omiljeni deo moje jutarnje rutine. Miris je u velikoj meri zaslužan za to, posebno  jer pomaže prilikom jutarnjeg razbuđivanja.

set dr. hauschka

SAVETI ZA UPOTREBU

Već sam napomenula da je ovu kremu najbolje stavljati ujutru, posle sredstva za čišćenje lica i tonika, dok je noć rezervisana za prirodne procese i samostalno obnavljanje kože. Meni najvše prija kada je blago utapkam bez preteranog trljanja, i to na kožu koja je još vlažna od tonika. Na taj način, imam osećaj da moja koža još bolje upije kremu. Još jedan savet jeste da dobro razmislite o svom tipu kože pre kupovine, jer će vam možda odgovarati neka druga krema iz njihovog asortimana. Postoje i probni proizvodi koji se mogu kupiti zasebno, a i u setovima prilagođenim različitim tipovima kože, tako da uvek možete da ispobate proizvod pre nego što kupite veće pakovanje.

CENA

Ja sam ovu kremu nabavila u setu, zajedno sa kremom za čišćenje od badema, po ceni od 3200-3300 dinara. Mislim da vredi uložiti novac, pogotovo u ovaj set, jer se dobiju dva kvalitetna prizvoda na kojima će vam koža biti zahvalna, a koji će potpuno promeniti vaš pogled na negu kože i pomoći da sređivanje lica postane ritual u kojem ćete uživati.

dr hauschka

 

8 Comments

    • Hvala, puno mi znači pogotovo jer je u pitanju prvi post. Do sada mi je sve što sam probala od Dr. Hauschke prijalo jako, ali krema je nešto posebno. 🙂

  1. Danas sam se bas nagledala leph fotografija :)… Ta krem umivalica me jako zainteresovala, (nije tajna da ih volim:) , a kako je moja Biotherm kremica za umivanje pri kraju, mozda napravim neki mali izletcic i robam e. Za kremicu se bojim da mi nece biti dovoljno masna, mislim da je namenjena mladjoj kozi od moje. U svakom slucaju, zaista ti je lep post 🙂

    • Meni je krema za čišćenje od badema jedan od favorita, pored kreme iz posta kada je Dr. Hauschka u pitanju. A i ritual koji sam uz nju krenula da praktikujem, blaga masaža i 10 minuta posvećenih samo licu mi prijaju veoma. Što se kreme tiče, ne znam iz ličnog iskustva kako se ponaša na starijoj koži, ali moja mama je redovno mazala i svidela joj se. 🙂 Mada znam da postoje neki drugi proizvodi koji bi više odgovarali. A što se posta tiče, hvala puno!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *